Οι λόγοι που οδηγούν τους άνδρες στην απιστία

apistia-antresΜια έρευνα δείχνει ότι οι 8 στους 10 άνδρες και 6 στις 10 γυναίκες απατούν το σύντροφό τους στη διάρκεια του γάμου και των μόνιμων δεσμών, ενώ ένα στα δύο ζευγάρια οδηγείται στο διαζύγιο. Τα ζευγάρια ξεκινώντας την κοινή τους πορεία απολαμβάνουν αυθόρμητα το σεξ, σχεδόν καθημερινά και ισχυρίζονται ότι αυτό θα κρατήσει για πολλά χρόνια! Λειτουργούν με αφέλεια, καθώς η ερωτική επαφή και η σεξουαλική ταύτιση κάνει τους ανθρώπους να οδηγούνται σε γάμο πιστεύοντας ότι έτσι θα βρούν την ευτυχία. Αυτό δυστυχώς διαρκεί πολύ λίγο σχεδόν πάντα διαψεύδονται.

Ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγούν το άνδρα στην απιστία;

Αρχικά η ερωτική βαρεμάρα! Ξεκινά συνήθως μετά τους έξι μήνες συμβίωσης και κορυφώνεται στους δώδεκα μήνες και όπως έδειξε η έρευνα αποτελεί την πρώτη αιτία που οδηγεί τον άνδρα στην απιστία. Ένας άλλος παράγοντας είναι η γέννηση παιδιών, διότι η πατρότητα δημιουργεί αύξηση της ωκυτοκίνης, της ορμόνης της θαλπωρής και της αγαπητικής σχέσης, μειώνοντας την ανδρική ορμή που ελέγχεται από τα ανδρογόνα.

Επίσης η φιλική σχέση που αποκτά το ζευγάρι, καθώς συνήθως όταν αγαπάς δεν ποθείς. Εξάλλου η οικειότητα και η εξοικείωση σβήνει σταδιακά το πάθος. Η καθημερινή τριβή και σύγκρουση, άλλα και η αλλαγή του ρόλου της γυναίκας που από ελκυστική ερωμένη μεταμορφώνεται σε μητέρα και πιστή σύντροφο, κάνουν τον άντρα αδιάφορο για διεκδίκηση.

Πηγή: sofokleousin.gr