Χοληστερίνη και κόκκινο κρέας

Η υπερβολική κατανάλωση κόκκινου κρέατος μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της χοληστερόλης σας, θέτοντάς σας σε κίνδυνο για καρδιακή νόσο, καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ασφαλές φάρμακο για την απώλεια βάρους

Μια από τις σημαντικότερες μελέτες που ανακοινώθηκε στο πρόσφατο Πανευρωπαϊκό συνέδριο Καρδιολογίας στο Μόναχο, ανοίγει το δρόμο στη χρήση φαρμακευτικών σκευασμάτων με τη μορφή χαπιών, τα οποία οδηγούν με ασφάλεια στην στοχευμένη απώλεια βάρους σε ομάδες υπέρβαρων ή παχύσαρκων ασθενών.

Ο χυμός που καταπολεμά την αϋπνία

Η αϋπνία είναι ένα συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι. Διάφοροι παράγοντες μπορεί να παίξουν ρόλο σε αυτό ενώ η διατροφή είναι ένας από αυτούς.

Κετογονική δίαιτα

Η κετογονική δίαιτα δε θεωρείται πια αμφιλεγόμενη, καθώτι τα οφέλη της στο σωματικό βάρος από τη μία, άλλα και στην υγεία μας φαίνεται πως είναι πολλά!

Συμβουλές επιβίωσης μετά την Σαρακοστή

Το «πέρασμα» απο την νηστεία στο πλούσιο πασχαλινό τραπέζι μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες για την υγεόα σας. Άλλωστε τις μέρες του Πάσχα, τα καρδιαγγειακά και τα γαστρεντερολογικά προβλήματα είναι πολύ συνηθισμένα.

Καταπολέμηση της δυσπεψίας

Ο μηχανισμός ανάπτυξης της δυσπεψίας ξεκινά με την διαστολή του στομάχου από την μεγάλη ποσότητα φαγητού και ποτού που πέφτει μέσα του.

Η σημασία του πρωινού στη διατροφή

Ένα μεγάλο μέρος ανθρώπων το πρωί δεν παίρνει κάποιο πρωινό, άλλα πίνει μόνο ένα σκέτο καφέ. Όταν το κάνουμε όμως αυτό με άδειο στομάχι, χωρίς να λαμβάνουμε οποιαδήποτε άλλη τροφή, στερούμε από το σώμα μας όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργήσει.

Οι πατάτες πρέπει να τρώγονται με τη φλούδα

Η φλούδα της πατάτας είναι αυτή που έχει τα πιο πολύτιμα και ευεργετικά συστατικά για τον οργανισμό!