Κάνετε το γεύμα σας πιο χορταστικό

δίαιτα και πρωτεΐνηΚάτι που συχνά απασχολεί όσους ξεκινούν δίαιτα, είναι το πως θα καταπολεμήσουν την πείνα που αισθάνονται κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Το αίσθημα αυτό αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την επιτυχία μια δίαιτας, καθώς μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το βαθμό προσκόλλησης του ατόμου σε αυτή. Έτσι, είναι σημαντικό τα γεύματα, αλλά και τα ενδιάμεσα σνακ μιας δίαιτας να είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να προκαλούν υψηλό αίσθημα κορεσμού, διατηρώντας μας χορτάτους για αρκετή ώρα.

Έτσι, στην προσπάθεια μας αυτή καθοριστικό ρόλο παίζει η σύσταση των γευμάτων, καθώς ανάλογα με αυτά θα νιώσουμε χορτασμένοι ή όχι. Η προσθήκη λοιπόν μιας πηγής πρωτεΐνης στα γεύματα λειτουργεί βοηθητικά, καθώς έχει την ικανότητα να αυξάνει τον κορεσμό και να καθυστερεί την επανεμφάνιση της πείνας μετά το γεύμα.

Συνεπώς πρέπει τα ενδιάμεσα γεύματα και σνακ να περιλαμβάνουν πρωτεΐνη, κατά προτίμηση χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, ώστε να μην παίρνουμε περιττές θερμίδες. Γάλα, γιαούρτι, τυρί χαμηλών λιπαρών και αβγό, μπορούν να αποτελέσουν συστατικά του πρωινού και των ενδιάμεσων σνακ, ενώ τα κυρίως γεύματα μπορούν να περιέχουν άπαχα κρέατα, πουλερικά, ψάρι ή όσπρια.