Τροφές για το hangover

trofes-gia-hangoverΣυνήθως μετά από ένα ξέφρενο βράδυ με πολύ αλκοόλ μας ταλαιπωρεί ένας απίστευτος πονοκέφαλος που μας ωθεί στο να πάρουμε κάποιο παυσίπονο. Υπάρχουν όμως τρόφιμα, τα οποία θα γίνουν σύμμαχοι μας στο να απαλύνουν τον πονοκέφαλο, ή ακόμα καλύτερα και να τον προλάβουν!

Ένα από αυτά είναι η ψητή πατάτα, η οποία θα βοηθήσει ιδίως αν ο πονοκέφαλος προέρχεται από το αλκοόλ, καθώς αυτό μειώνει το κάλιο. Γενικότερα οι τροφές που είναι πλούσιες σε κάλιο ανακουφίζουν τον πονοκέφαλο από hangover. Μια ψητή πατάτα λοιπόν με τη φλούδα της αποτελεί σημαντική πηγή καλίου, καθώς περιέχει 721 χιλιοστόγραμμα.

Η αφυδάτωση μετά από τη κατάποση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ αποτελεί μια σημαντική αιτία που προκαλεί πονοκεφάλους. Σε αυτή βοηθάει το να φάμε φρούτα, τα οποία περιέχουν μεγάλη ποσότητα νερού όπως το καρπούζι.

Επίσης κάτι που εδώ και χρόνια συνίσταται για τον πονοκέφαλο που σχετίζεται με hangover είναι ο καφές. Αυτό επειδή το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και ως εκ τούτου αφόρητο πονοκέφαλο, ο καφές από την άλλη συμβάλλει στη μείωση του μεγέθους τους ανακουφίζοντας τον πονοκέφαλο. Θέλει όμως προσοχή στην ποσότητα γιατί ο καφές είναι διουρητικός και μπορεί να αυξήσει την αφυδάτωση.