Η παγίδα που κρύβει το μπάνιο στην πισίνα

Την δεκαετία του ’70 για τους περισσότερους έλληνες η πισίνα αποτελούσε σημάδι πλούτου. Σήμερα όμως αυτό δεν ισχύει καθώς ένα μπάνιο στην πισίνα είναι προσιτό στον καθένα μας! Παρόλα αυτά δεν είναι λίγοι εκείνοι που το αποφεύγουν θεωρώντας ότι μπορεί να κρύβει παγίδες. Παρόλα αυτά, αν έχετε την δέουσα «συμπεριφορά», όχι μόνο μπορείτε να τις αποφύγετε αλλά και να απολαύσετε ένα δροσιστικό μπάνιο και μία χαλαρωτική ηλιοθεραπεία. Πολλοί αναρωτιούνται αν οι πισίνες είναι καθαρές. Η απάντηση είναι ότι αυτό εξαρτάται απο τον ιδιοκτήτη της!

Οι πισίνες που ελέγχονται για την καθαρότητα τους δεν έχουν κανένα πρόβλημα, ενώ πολλές έχουν χλωριωμένο νερό που προστίθεται ως απολυμαντικό. Συνεπώς, είναι απίθανο να μολυνθεί κανείς από το νερό. Εκεί όπου κάποιος μπορεί να μολυνθεί είναι στις πισίνες όπου το νερό δεν ελέγχεται.

Αν ανησυχείτε για το χλώριο, πρέπει να ξέρετε πως ξηραίνει το δέρμα και μπορεί να επιδεινώσει κάποιες δερματίτιδες (κυρίως την ατοπική δερματίτιδα). Αν, όμως φροντίσετε αμέσως μόλις βγείτε από το νερό και πριν καθίσετε για ηλιοθεραπεία, να κάνετε ντους και να αλείψετε το δέρμα σας με μια λιπαρή αντηλιακή, ή ενυδατική, εάν δεν πρόκειται να επιστρέψετε στον ήλιο, η ξηροδερμία προλαμβάνεται. Η συμβουλή αυτή είναι ιδιαιτέρως σημαντική όχι μόνον για όσους παρουσιάζουν δερματίτιδα, αλλά γενικά για όσους έχουν πολύ ξηρό δέρμα και εμφανίζουν εκζέματα. Αν το θέμα σας είναι η υγιεινή των ποδιών, απαραίτητο είναι να μην περπατάτε ποτέ ξυπόλητοι στους χώρους γύρω από τις πισίνες, διότι υπάρχει ο κίνδυνος για μυκητίαση ή, κυρίως, μυρμηγκιά στα πόδια.