Γιατί το οδοντικό νήμα είναι απαραίτητο

Το οδοντικό νήμα είναι κατασκευασμένο από λεπτό νάιλον που βοηθάει στην απομάκρυνση των τροφών και της οδοντικής πλάκας ανάμεσα στα δόντια μας. Μια περιοχή δύσκολα προσπελάσιμη από την οδοντόβουρτσα, η οποία δεν καθαρίζεται σωστά.

Η χρήση όπως μας λένε οι οδοντίατροι πρέπει να είναι καθημερινή όπως και το βούρτσισμα των δοντιών ώστε να διατηρείται μια ολοκληρωμένη στοματική υγιεινή.

Τι πρέπει να προσέξουμε;
Αν αγοράζουμε πρώτη φορά οδοντικό νήμα καλό είναι να προτιμήσουμε ένα κερωμένο. Κόψτε ένα κομμάτι περίπου 45-50 εκατοστά και τυλίξτε το στα μεσαία δάχτυλά σας αφήνοντας ελεύθερο 4-5 εκ. Με το δείκτη και τον αντίχειρα του χεριού κατευθύνετε το νήμα ανάμεσα σε 2 δόντια φτάνοντας μέχρι κάτω από τη γραμμή των ούλων διατηρώντας τη φορά του δοντιού και από τις 2 πλευρές χωρίς να βάλετε ένταση. Αν συναντήσετε αντίσταση συνεχίστε με μικρές κινήσεις μέχρι να το περάσετε. Συνεχίστε περνώντας το νήμα ανάμεσα από όλα τα μεσοδιαστήματα. Ο στόχος πρέπει να είναι να καθαρίσουμε τις όμορες επιφάνειες και των 2 δοντιών εκατέρωθεν του μεσοδόντιου διαστήματος ώστε να απομακρύνουμε τα μικρόβια της οδοντικής πλάκας και τα υπολείμματα των τροφών.

Αν υπάρχουν γέφυρες, εμφυτεύματα και ούτω καθεξής, πολύ σημαντικό είναι να καθαρίζετε τις περιοχές γύρω από αυτές. Είναι προτιμότερο να προμηθευτείτε το ειδικό νήμα με την αφρώδη επιφάνεια για καλύτερο αποτέλεσμα. Θα πρέπει να περάσετε το νήμα κάτω από την γέφυρα για να καθαρίσετε ανάμεσα στα ούλα και την κάτω επιφάνεια της γέφυρας!