Λεύκανση δοντιών

λεύκανσηΗ λεύκανση είναι η λιγότερο επεμβατική οπότε και κατ’ επέκταση οικονομική μέθοδος βελτίωσης του χαμόγελου! Για το λόγο αυτόν είναι και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στον κόσμο. Το αποτέλεσμα της όμως δεν είναι 100% προβλέψιμο, όσον αφορά τον ακριβή χρωματικό τόνο που θα αποκτήσουν τα δόντια μας, αλλά όπως και να’ χει, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η αλλαγή θα είναι εντυπωσιακή. Η διάρκεια της λεύκανσης εξαρτάται από τη στοματική υγιεινή που θα ακολουθήσουμε, τις διαιτητικές μας συνήθειες και φυσικά το αν καπνίζουμε. Μία μέση χρονική διάρκεια όσον αφορά τη λεύκανση είναι τα 2 χρόνια, άλλα ακόμα και μετά την υποτροπή, τα δόντια μας θα παραμείνουν πιο άσπρα απ’ ότι πριν πραγματοποιηθεί η λεύκανση.

Η πιο απλή της μορφή που πραγματοποιείται σε ελαφρά περιστατικά έχει να κάνει με την αφαίρεση των χρωστικών με πάστες, με τη χρήση συσκευής μικροαποτριβής και ειδική σκόνη. Συνίσταται και για την αφαίρεση δυσχρωμιών σε καπνιστές ή σε επιφανειακές δομικές οδοντικές βλάβες. Επιτυγχάνεται η μικρότερη δυνατή αλλαγή χρώματος, ενώ εάν συσσωρευτούν εκ νέου οι χρωστικές, το χρώμα των δοντιών θα θαμπώσει.

Η λεύκανση με LED πραγματοποιείται με λευκαντικό gel της μεγαλύτερης δυνατής ασφαλούς συγκέντρωσης της δραστικής λευκαντικής ουσίας και ενεργοποίηση της με την ακτινοβολία LED. Ολοκληρώνεται σε 15-20 λεπτά και συνήθως επαναλαμβάνεται και 2η φορά στην ίδια επίσκεψη. Ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα και τον αρχικό χρωματικό τόνο των δοντιών, μπορεί να χρειαστεί επανάληψη της διαδικασίας σε 3 με 4 ημέρες.