Οδοντικά εμφυτεύματα

εμφυτεύματαΤι είναι τα οδοντικά Εμφυτεύματα;
Τα εμφυτεύματα είναι μικροσκοπικοί στύλοι τιτανίου, οι οποίοι εισάγονται στην γνάθο όπου τα δόντια λείπουν. Αυτά τα μεταλλικά στηρίγματα ενεργούν ως υποκατάστατα της ρίζας και τοποθετούνται στη γνάθο μέσω χειρουργικής επέμβασης. Ο δεσμός του οστού με το τιτάνιο, δημιουργεί μια ισχυρή υποδομή για τα τεχνητά δόντια.

Η διαδικασία Τοποθέτησης
Η αποκατάσταση με οδοντικά εμφυτεύματα εμπλέκει δύο χειρουργικές διαδικασίες. Στην πρώτη, τα εμφυτεύματα τοποθετούνται στην γνάθο και για τους πρώτους τρεις έως έξι μήνες βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια των ούλων όπου βαθμιαία επέρχεται η οστεοενσωμάτωση. Κατά την διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου,μπορείτε να φοράτε οδοντοστοιχίες ή μεταβατικές αποκαταστάσεις και να τρώτε μαλακές τροφές. Αφού το εμφύτευμα έχει ενσωματωθει στο οστό της γνάθου, αρχίζει η δεύτερη φάση. Οι οδοντίατροι σε αυτήν αποκαλύπτουν τα εμφυτεύματα και τοποθετούν βίδες επούλωσης. Τα μικρά αυτά εξαρτήματα προεξέχουν ανάμεσα στα ούλα, άλλα όταν τοποθετηθούν τα τεχνητά δόντια, αυτά τα εξαρτήματα δεν θα φαίνονται. Συνήθως, ολόκληρη η διαδικασία απαιτεί 6-8 μήνες.

Ποιοι τύποι προσθέσεων είναι διαθέσιμοι;
Προκειμένου να αντικατασταθεί ένα χαμένο δόντι γίνεται μια απλή πρόσθεση (στεφάνη) – το κάθε προσθετικό δόντι προσκολλάται με το δικό του εμφύτευμα. Μια ακίνητη γέφυρα μπορεί να αντικαταστήσει δύο ή περισσότερα δόντια και ίσως να απαιτεί μόνο δύο ή τρία εμφυτεύματα. Μια πλήρης οδοντική πρόσθεση (πέταλο) αντικαθιστά όλα τα δόντια της άνω ή της κάτω γνάθου. Ο αριθμός των εμφυτευμάτων ποικίλει, εξαρτάται από τον τύπο της πλήρους προσθέσεως (κινητή ή ακίνητη) που απαιτείται. Ο οδοντίατρος εκτελεί στο ιατρείο του την επέμβαση τοποθέτησης εμφυτεύματος σε χειρουργική αίθουσα.

Είστε υποψήφιος για οδοντικά εμφυτεύματα;
Εάν σας ενδιαφέρει να βάλετε εμφυτεύματα το στόμα σας θα πρέπει να εξεταστεί διεξοδικά και να ανασκοπηθεί το ιατρικό και το οδοντιατρικό σας ιστορικό. Εάν το στόμα σας δεν είναι το ιδανικό για εμφυτεύματα, ίσως να γίνουν εισηγήσεις για τρόπους βελτίωσης του αποτελέσματος, όπως είναι η μεταμόσχευση οστού.

Τι είδους αναισθησία χρησιμοποιείται;
Η πλειοψηφία των οδοντικών εμφυτευμάτων και το μόσχευμα οστού μπορούν να εκτελεστούν στο ιατρείο υπό τοπική αναισθησία.

Απαιτούν τα οδοντικά εμφυτεύματα ειδική φροντίδα;
Τα εμφυτεύματα θα σας εξυπηρετούν για αρκετά χρόνια εφόσον τα φροντίζετε και διατηρείτε το στόμα σας υγειές.