Χωρίς εμβόλιο οι οκτώ στους 10 με γρίπη

Ο καλύτερος τρόπος για να προφυλαχθεί κάποιος από τη γρίπη είναι ο εμβολιασμός και αυτό αποδεικνύεται
από τα στατιστικά.

Χοληστερίνη και κόκκινο κρέας

Η υπερβολική κατανάλωση κόκκινου κρέατος μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της χοληστερόλης σας, θέτοντάς σας σε κίνδυνο για καρδιακή νόσο, καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Πως να αναγνωρίσετε το επερχόμενο εγκεφαλικό

Ένα εγκεφαλικό επεισόδιο εμφανίζεται όταν υπάρχει αιμορραγία στον εγκέφαλο ή όταν η κανονική ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο είναι αποκλεισμένη.

Τι να προσέξετε με τη «νόσο των λεγεωνάριων»

Για τη «νόσο των λεγεωνάριων» ενημερώνει τους πολίτες το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.), με αφορμή περιστατικά που καταγράφονται και στην Ελλάδα.

Η ιστορία της γρίπης

Μια φονική γρίπη ξέσπασε το 1918. Μόλις είχε τελειώσει ο A´ Παγκόσμιος Πόλεμος, όμως τα θύματα της γρίπης ήταν περισσότερα από αυτά του πολέμου. Η γρίπη ξέσπασε σταδιακά σε τρεις περιόδους μέχρι το 1920. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πανδημία που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα. Υπολογίζεται ότι από 27 μέχρι 50 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Καρδιακά προβλήματα στη γυναίκα

Όλα τα στοιχεία συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι η άποψη σύφωνα με την οποία οι γυναίκες δεν απειλούνται από καρδιακές νόσους είναι ένας μύθος.

Τα γιατροσόφια και οι ιώσεις

Βήχας, φτάρνισμα και συνάχι. Τα δεινά που ταλαιπωρούν σήμερα χιλιάδες ανθρώπους οι παλεύουν με την νέα γρίπη, το κρυολόγημα, ή κάποια άλλη εποχική ίωση. Μπορούμε να προστατευθούμε απο αυτά και πως;

Τα έξυπνα ρολόγια προβλέπουν το πότε θα αρρωστήσετε

Ένα νέο τρόπο για να προειδοποιούν τα έξυπνα ρολόγια τους χρήστες τους για το πότε είναι κοντά να αρρωστήσουν, ανακάλυψαν πρόσφατα επιστήμονες.

Επίδραση του κρύου στον οργανισμό

Το αίσθημα του κρύου είναι και κοινό και μερικές φορές ανυπόφορο! Πού οφείλεται όμως αυτό; Κρυώνουμε όλοι το ίδιο; Ποιο ρόλο παίζουν οι διατροφικές συνήθειες στην προστασία του οργανισμού μας;