Η υγιεινή και τα μαχαίρια

keramika-maxairiaΤα μαχαίρια είναι εργαλεία στα χέρια του επαγγελματία, αλλά και του ερασιτέχνη της μαγειρικής. Ένα κοφτερό και εργονομικό μαχαίρι είναι το πλέον σημαντικό και σίγουρα το πιο αγαπημένο εργαλείο μαγειρικής.

Τα κεραμικά μαχαίρια γίνονται όλο και περισσότερο δημοφιλή στις μέρες μας για πολλούς και σημαντικούς λόγους όπως η μεγάλη διάρκεια που η λεπίδα τους διατηρεί την κόψη της και η αδαμάντινη σκληρότητά της.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα που έχουν τα κεραμικά μαχαίρια σε σχέση με τα συμβατικά μαχαίρια είναι η ουδετερότητα του υλικού και η αντοχή του στην χημική οξείδωση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αφενός δεν αφήνουν μεταλλική γεύση στα τρόφιμα σας και αφετέρου αντέχουν στη οξείδωση από παράγοντες όπως το οξύ των φρούτων (πχ. ο χυμός λεμονιού) ή άλλα οξειδωτικά συστατικά τροφίμων όπως το αλάτι. Παράλληλα υπερέχουν και στην ευκολία καθαρισμού καθώς το υλικό τους δεν συγκρατεί μυρωδιές και έτσι αποφεύγεται η ανάμιξη μυρωδιάς από ένα τρόφιμο σε ένα άλλο.

Τέλος 100% υγειονομικά ορθά εργαλεία καθότι η λεπίδα τους δεν αλλοιώνεται χημικά με το πέρασμα του χρόνου και επίσης είναι τόσο σκληρή που δεν θα αποκτήσει εύκολα γρατζουνιές ή αμυχές όπου όπου μπορούν να παγιδευτούν υπολείμματα φαγητού.

Πηγή: Design Is This